T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu

Mrt

Okulumuzda 18 Mart 2024 Pazartesi günü 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenlendi. Okulumuz konferans salonunda düzenlenen anma programında, okulumuz öğrencileri tarafından Çanakkale zaferinin manası ve önemi ile ilgili şiirler, hikayeler okundu.  Ayrıca öğrencileri tarafından Çanakkale zaferi ile iligili türküler seslendirilerek program sona erdi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü okulumuzda da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Mrt

Tatbikat öncesinde, okul yönetimi tüm sınıflara, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) hazırladığı videoları izletti. Videolar, deprem ve yangın anında yapılması gerekenler konusunda öğrencilere detaylı bilgiler verdi.

İlk siren sesinin duyulmasıyla birlikte, öğrenciler anında eğitimde öğrendikleri "çök, kapandı tutun" hareketlerini uygulayarak masalarının altına sığındılar. Depremin geçtiğini belirten ikinci siren sesiyle birlikte öğrenciler, sakin bir şekilde okulu terk etmek üzere tahliye edildi.

Tatbikat sırasında okul, sadece 2 dakika 20 saniyede tamamen boşaltıldı, bu da öğrencilerin ve personelin ne kadar hızlı ve düzenli bir şekilde hareket ettiğini gösterdi. Okulun toplanma alanında, öğrencilere deprem ve yangın tatbikatı hakkında ek bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuzda "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Semineri" yapıldı.

Şbt

"Özel gereksinimli bireylerin ebeveynlerine yönelik özel eğitimde farkındalık ve psikolojik sağlamlık semineri" için okulumuza gelen Merkezefendi Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmenlerimiz Tarık Şahin ve Ümmühan Yasıt'a teşekkür ederiz.

Şbt

Lütfi Ege Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Münazara Yarışması'na katıldık.

Eyl

2023-2024 Eğtim -Öğretim Yılı okulumuz konferans salonunda Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN'in konuşmasını dinleyerek başladık. Bakanımızın konuşmasının ardından senebaşı öğretmenler kurulu toplantısını gerçekleştirdik. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının öğrencilerimize , velillerimize ve  öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Törene öğrenciler,öğretmenler,veliler ve misafirlerimiz katıldı. Törende tüm sınıflar gösterilerini sergilerken mezun öğrencilerimizde şarkılar ve türkküler söyleyerek bize katkıda bulundular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarımızın bayramını kutluyoruz.

Nis

Aksaray'da düzenlenen Görme Engelli Okullar arası Goalball Türkiye Şampiyonasında okulumuz hem kızlarda hem de erkeklerde Türkiye Şampiyonu olmuştur.  18 görme engelli okulu arasından birinci olan okululumuz öğrencilerini, sporcularını tebrik ediyoruz. Bu başarıda emeği geçen Beden Eğitimi öğretmenimiz Hüseyin Atmaca'yı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

28-31 Mayıs 2022 tarihinde Samsun'da duzenlenen görme engelli okullar arası goalball ve satranc Türkiye şampiyonasında okulumuz kız ve erkek goalball takımımız Türkiye 2.si olurken, satranç branşında kizlarda Ümmü Eymen çeneli Türkiye şampiyonu, Merve cirit Türkiye 2.si, erkeklerde Enes Malik tuluk Türkiye şampiyonu, Özcan yavuz ise Türkiye 3.sü olmuştur.

İlçe Kaymakamımız Sayın Adem USLU, İl Gençlik Spor Müdürümüz Sayın Ömer İLMAN, İl Milli Eğitim Müdürümüz  Sayın Süleyman EKİCİ' nin katıldığı törenle öğrencilerimize  madalyaları verildi. İl Gençlik Spor Müdürlüğümüz de Eğitim Kurumları Yaptırma Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler okulumuza spor malzemeleri verildi.

Mrt

Merkezefendı Belediyesi Spor Müdürü Sayın Mihrac Doganay Beyefendiyi Bugün okulumuzda misafir ettik. Kendisine okulumuza yapmış olduğu kıymetli destekler ve değerli sohbetleri için çok teşekkür ederiz.

Eyl

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'ndan Altın madalya ile dönen okulumuza ve ülkemize bu gururu yaşatan sprocumuz ve öğrencimiz Şeydanur Kaplan'ı ve Beden Eğtimi Öğretmenimiz Hüseyin Atmaca'yı tebrik ederiz.