T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu

Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu

Telefon
0 258 377 11 45
Belgegeçer
0 258 377 62 55
WEB
https://dgeo.meb.k12.tr
Adres
MEHMET AKİF ERSOY MAH. 29 EKIM BUL. DENİZLİ GÖRME ENGELLİLER OKULU SİTESİ GÖRME ENGELLİLER OKULU BLOK NO: 174 MERKEZEFENDİ / DENİZLİ
Vizyon
"Öğrenenlerin Okulu" felsefesinden yola çıkarak, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, kendine güvenen, katılımcı, insanlığa katkıda bulunan, üreten ve toplumda bizde varız anlayışını benimseyen, tüm öğrencilerin mutlu olacağı yenilikleriyle öncü ve eğitimde örnek ve lider bir kurum olmaktır.
Misyon
Özel gereksinimli bireylerin yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda akademik eğitimlerini sağlayan, yaşamda kullanacakları bilgi ve becerilerle donatan, iş ve meslek bilinci kazandıran, özgüveni tam, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, sosyal beceriler ile donanmış, etkin iletişim kurabilen, bağımsız olarak kendine yetebilen, topluma entegre olmuş bireyler olarak yetişmelerini sağlayan bir anlayışla hizmetimizi sürdürmekteyiz.
Başarılar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İL BİRİNCİLİĞİ (2011) TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ İL ÜÇÜNCÜLÜĞ (2012) TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TEŞVİK ÖDÜLÜ (2013) BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ ÖDÜLÜ YAVRU TEMA YEŞİL YAPRAK PROJESİ ÖDÜLÜ
Öğretmen :22
Öğrenci :26
Derslik :9
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :227
Yemekhane :2
Revir:1
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler
09:00 - 15:10
Isınma
DOĞALGAZ/KALORİFER
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Pansiyon Bilgileri
YOK
Ulaşım
İl merkezine 5 km uzaklıkta olan okulumuza ulaşım son derece rahat ve basittir.Trenle gelecek olan misafirlerimiz için Denizli Tren Garından indikten sonra caddeye çıkıp 1200 Evler minübüsüne binmeleri yeterli olacaktır. Otobüsle gelen misafirlerimiz ise Otobüs servislerinin Albayrak/1200 Evler servisi ile gelmeleri mümkündür.
Servis Bilgisi
Okulumuz öğrencileri ücretsiz olarak servisler ile taşınmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Mehmet Akif Ersoy Mah. 50.Sok. No:2 Merkez/DENİZLİ adresinde bulunmaktadır. Ayrıntılı planımızı iletişim bölümü haritalar kısmında bulabilirsiniz.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuzu ziyaret edecek olan ziyaretçilerimiz , Okulumuza şehir merkezinden geçen 1200 evler,Servergazi Devlet Hastanesi,Adliye,AYDEM önünden geçen minibüsler ve otobüslerle gelebilirler. Şehir terminalinden gelecek misafirlerimiz ise Albayrak /1200 evler servisleri ile okulumuza kolayca ulaşabilirler.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuz atletizm, judo, halter, goalboll, futsal, satranç, yzme, cimnastik gibi sporun pek çok dalında aktif olarak yer almakta, hem Türkiye genelinde, hem kendi ilimizde sayısız kupaları, ödülleri birincilikleri bulunmaktadır.Ayrıca okulumuz spor klubü öğrencileri 2017 yılında düzenlenen Goalball Turnuvalarında Avrupa 2. olmuştur. 2 öğrencimiz Milli Takım oyuncusu olmaya hak kazanırken beden eğitimi öğretmenimizde Milli Takım Antrönötlüğü almaya hak kazanmıştır.
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak 4006 proje başvurumuz onaylanmış bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda kardeş okul, e-twining, AB Projeleri ve okul çapında yürütülen diğer pek çok proje mevcuttur.2016-2017 yılında okulumuzda yürütülrn Küçük Mucitler İş Başında ve Let Me Teach You A Nwe Game adlı e-Twinning projelerimiz hem ULUSAL KALİTE ETİKETİ ÖDÜLÜ hem de ÖĞRENCİ KALİTE ETİKETİ ile ödüllendirilmişlerdir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Erasmus + KA1 Ana Eylem Projelerine başvurmaktadır. 2017 yılı başvurulan Yunanistan ortaklı projemiz 85 puan alarak uygulanmaya değer bulunmuş ancak bütçe yetersizliği sebebiyle uygulanamamıştır.
Yazdır