T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzun Tarihçesi


                    Denizli Görme Engelliler Ortaokulu, Denizlinin kuzeybatısında 29 Ekim Bulvarı üzerinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi mevkiinde 25.000 metrekare alan üzerine kurulmuştur.Okulumuzun güneyinde şehir merkezi, batısında Üçler beldesi, güney doğusunda Yenişehir bulunmaktadır.
                        Okulumuzun inşaatı; Denizlinin ileri gelenleri ve hayırsever vatandaşların 1987 yılında Avukat Hasan HİMMETLİ başkanlığında "Görmeyen Gözlere Işık Olur musunuz?" sloganıyla yola çıkan Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Kurumları Yaptırma Ve Yaşatma Derneğinin daha önceden hazineye ait olan  25.000 metrekare arazinin Görme Engeliler İlköğretim Okulu yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına tahsisini sağlayarak 1995'li yıllarda başlamıştır.
                   

                   Okulun temeli Temmuz 1995 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından atılmıştır.


                  1999 yılına gelinceye kadar Denizli Valisi Sayın Yusuf Ziya GÖKSU'nun büyük gayretleri, hayırsever Denizli halkı ve derneğin gelirleri  ile 5000 metrekare kapalı alana sahip 600 milyar lira değerinde  görme engelli öğrenciler için tasarlanmış  bir okul meydana getirilmiştir.


                    2000 yılına gelindiğinde okulun kaba inşaatı artık bitmiş ince işleri kalmıştır.Bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığının ayırdığı 300 milyarlık bir ödenek ile okulun ince işleri ihale edilmiş ve aynı yılın sonunda okulumuz eğitim ve öğretime hazır hale getirilmiştir.


                  Okula  Kurucu Müdür olarak Ağustos 2000 yılında Gökhan ATALAY atanmıştır . Okulumuz 18 öğrenciyle 2001 yılında Şubat ayında eğitim öğretime başlamış ve bu sayı dönem sonunda  28'e, 2003 yılının Eylül ayında  52  görme engelli öğrenciye ulaşmıştır.
               

                 Okulun inşaatı ile birlikte başlanan bahçe düzenlemesi, DOÇEV ile birlikte, peyzaj mimarları, Ziraat mühendisleri ve Sayın Hasan KÜÇÜKFIRAT tarafından kontrol edilerek bugün son derece nadir görülen bitki ve ağaçlardan oluşan yapay şelalelerin bulunduğu  egzotik botanik  bahçesine dönüşmüş , Denizlide alt yapısı ile birlikte biten ilk okul ünvanını  almıştır.
                   

                    Bu güne kadar görme engelli öğrencilerimiz yararına var gücüyle çalışan okul personeli olarak bizler ileriki  yıllara bir adım daha önde gideceğimize inanıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.06.2013 - Güncelleme: 08.06.2021 11:14 - Görüntülenme: 1764
  Beğen | 3  kişi beğendi